• Novosti >
  • Vesti >
  • Vejd Jang pobednik jubilarnog 10. Iksros hard enduro relija na Zlatiboru

Vejd Jang pobednik jubilarnog 10. Iksros hard enduro relija na Zlatiboru

Južnoafrikanac Vejd Jang pobednik je jubilarnog 10. Iksros hard enduro relija na Zlatiboru, a trećeg koji se održava u okviru Svetskog šampionata. Čajetinski motociklista Živomir Bijelić je osvojio treće mesto u hobi klasi, čime je bio prvi u konkurenciji prvenstva Srbije.

Četvorodnevni auto moto spektakl obeležila je velika vrućina i dobra atmosfera među vozačima uprkos velikoj takmičarskoj neizvesnosti. Nakon što su braća Mič Ešton Brajtmor zauzeli prva dva mesta na uvodnom Prologu, Jang je došao do pobede prvog dana trke kada se vozilo na Tari. Drugog dana na Mokroj Gori iznenađenje je napravio veteran Grejem DŽarvis, pa je pred završni dan na Zlatiboru sve bilo otvoreno.

Vejd Jang je u teškim vremenskim uslovima pokazao klasu, i u konačnom plasmanu iza sebe je ostavio Teodora Kabakčijeva iz Bugarske i Mihaela Valknera iz Austrije u Pro klasi. U Ekspert klasi, drugoj po snazi, pobedio je Rumun Serđi Greku.

Veliki uspeh napravio je Čajetinac Živomir Bijelić koji je osvojio treće mesto u Hobi klasi, koja je treća po rejtingu. Član kluba „Lomovi Zlatibor“ je tako pokazao kvalitet sa svetskom konkurencijom, štp mu je donelo titulu u B klasi prvenstva Srbije. Ispred Bijelića su bili Meksikanac Fernando Paskal i Slovenka Tjaša Fifer, kojoj je Čajetinac pomagao tokom trke.

Najbolji srpski vozač na ovogodišnjem Iksros reliju je Vlade Milutinović koji je jedini od vozača iz Srbije uspeo da završi trku na Pro stazi.    

Ovo je bila treća stanica u šampionatu sveta, nakon Velike Britanije i Austrije, a sledeći događaj je legendarna trka Romanijaks u Rumuniji, gde bi trebalo da učestvuju i Bijelić i Milutinović, ponovo među najboljim vozačima sveta u enduro disciplini. Da podsetimo, IksRos je jedina auto moto trka u Srbiji koja je deo svetskog šampionata i svi učesnici su ponovo bili veoma zadovoljni domaćinstvom na Zlatiboru. . 

Vejd Jang pobednik jubilarnog 10. Iksros hard enduro relija na Zlatiboru X